Firma Zakład Szkolenia Zawodowego powstała w 1997r. w Chojnicach. Od początku działalności firma zajmuje się problematyką związaną z bezpieczeństwem i higieną pracy. Od 2008 roku świadczymy również usługi z zakresu HACCP.
Świadczymy swoje usług wielu firmom w regionie jak też w ościennych województwach. Na zajęciach wykorzystujemy sprzęt multimedialny, oraz inne udogodnienia zapewniające lepsze przyswajanie wiedzy naszych kursantów.
Nasi wykładowcy to wyspecjalizowani fachowcy z dziedziny bezpieczeństwa i higieny pracy oraz zarządzania bezpieczeństwem żywnościowym oraz zarządzania jakością z praktyką i doświadczeniem zawodowym. Są auditorami systemu HACCP (auditor wewnętrzny systemu zarządzania wg wymagań norm ISO 9001:2008 oraz 22000:2005), posiadają duże doświadczenie w prowadzeniu szkoleń i usług doradczych.
Kursy BHP
Każdy pracodawca ma obowiązek przed dopuszczeniem pracownika do pracy zorganizować szkolenie wstępne z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy.
Szkolenie Wstępne składa się z dwóch części:
- instruktaż ogólny BHP - przeprowadza go w zależności od firmy: Pracownik Zakładowej Służby BHP, Pracodawca(posiadający odpowiednie kwalifikacje) lub pracodawca zleca takie szkolenie zewnętrznej firmie szkoleniowej lub Specjaliście ds. BHP
- instruktaż stanowiskowy - przeprowadza go pracodawca lub osoba wyznaczona przez pracodawcę z kadry kierowniczej posiadająca odpowiednią wiedzę praktyczną oraz stosowne uprawnienia
Kursy GMP i GHP
Stosowanie zasad GHP/GMP jest obowiązkowe i wymagane prawem oraz czynnikiem niezbędnym do wdrożenia systemy HACCP.
GMP (ang. Good Manufacturing Practice) - Dobra Praktyka Wytwarzania, oznacza zestaw standardów stosowanych w produkcji przemysłowej, a coraz częściej także w gastronomii.
GHP (ang. Good Hygienic Practice) - Dobra Praktyka Higieniczna. Dotyczy wszelkich działań związanych z warunkami i środkami podejmowanymi w celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach łańcucha produkcji.
To działania które muszą być podjęte i warunki. które muszą być spełniane, aby produkcja żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością odbywała się w sposób zapewniający jej właściwą jakość zdrowotną zgodnie z przeznaczeniem. Norm przydziału środków utrzymania higieny osobistej.
Minimum sanitarne
Szkolenia w zakresie znajomości i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji i w obrocie żywnością. Skierowane dla osób biorących udział w przetwórstwie i obrocie środkami spożywczymi, używkami i substancjami dodatkowymi dozwolonymi. Osoby te powinny posiadać kwalifikacje w zakresie podstawowych zagadnień higieny potwierdzone egzaminem.
Szkolenie zakończone jest egzaminem i wydaniem zaświadczenia. Minimum sanitarne ważne jest przez 5 lat od dnia wydania.
Kurs na wózki widłowe
- wózki z napędem silnikowych w transporcie wewnątrzzakładowym (dodatkowe uprawnienia do wymiany butli gazowej)
- wózki prowadzone unoszące i podnośnikowe
- wymiana butli gazowych w wózkach wyposażonych w instalacje gazową
Posiadamy Certyfikat O.D.K. M.G. Mysłowice
Głównym zadaniem naszej firmy jest wszechstronne wspieranie Klientów w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy.
Więcej informacji na naszej stronie Internetowej